Debat

Hvad er du, og hvorfor er du det? - valg af parti

22. december 2017 af NysgerrigDK (Slettet)

Hej

Det er næsten præcis en måned siden kommunalvalget, det første valg, hvor jeg havde mulighed for at sætte et kryds på et parti. Jeg syntes det var frustrerende at bestemme et specifik parti eller kandidat ud fra de mange muligheder, da jeg ikke kunne bestemme hvilken parti, jeg var tilhængere af i 2017. 

Min holdning f.eks i forhold til folketingsvalget med fokus på fordelingspolitik: Med forældre og familie på offentlig ydelser er jeg meget taknemlig for det danske universelle velfærdsmodel, der med dets progressive skat i en højere grad er med til at skabe lighed, hvilket f.eks kan ses mængden af mønsterbryder, der er markant højere i DK sammenlignet med USA. På den anden side så ved jeg, at jeg senere hen tager på uni, og ender med at skulle betale en del i forbindelse med topskat, og er derfor også i stand til at se frustrationen i at miste et større beløb sammenlignet med andre borgere og lande, hvilket derfor også kan anses for at være "ulighed". Værdipolitisk så f.eks i forbindelse med flygtninge, så jeg har jeg den holdning, at man på den ene side skal tage alle de flygtninge, der overhovedet kan være plads til. De kommer fra krig og ødelæggelse, og skal under alle omstændigheder have trygge rammer. På den anden kan jeg godt forstå, at et land sætter sig selv som første prioritet, og derfor strammer på antallet af flygtninge, hvis der er alt for mange udfordringer forbundet med flygtninge. 

Kort sagt, så føler jeg min viden både indenfor samfundets indretning og virkeligheden er begrænset, og føler derfor ikke jeg har den rette viden for at vælge et specifik parti. Ud fra mit synspunkt, så gavner et parti nogle grupper i samfundet, men aldrig hele verden/samfundet, hvilket går mig på. Det er selvfølgelig aldrig muligt at gøre alle tilfredse/glade, kun flertallet, hvilket jo er en del af demokratiet. Det er vel også derfor man stemmer på det parti, der i sidst ende gavner ens egne eller omgangskredsens interesser. Jeg vil derfor egentlig bare høre, hvad der i sidste ende får jer til at træffe valget af part, som i vil stemme på. Jeg er ikke interesseret i valget af den specifikke kandidat, men snare partierne og mærkesager i håb om at få andre perspektiver og måder at anse samfundet og verdens indretning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2017 af OliverHviid

Du sagde det godt selv: man vælger  vel det parti, der varetager ens egne interesser bedst - det gør jeg i hvert fald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2017 af Smut1

Det kan godt være, at jeg indirekte stemmer efter ”egne interesser”, men det er aldrig noget, jeg tilnærmelsesvis ville tænke over. Jeg stemmer på Alternativet, fordi de har det samme individsyn som mig. Hvilket i sidste ende også i reglen fører til det samme syn på velfærdsstaten, naturen, forurening, flygtninge og udringspolitik m.m. Det betyder også, at deres partiprogram i høj grad vægter de ting, jeg synes er væsentligt i livet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2017 af Justitia

Af hjerne liberal
Af hjerte socialist


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2018 af Mathian

Konservativ-socialist. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2018 af Mathian

Mit hjerte er med de økonomisk og kulturelt undertrykte, men spørgsmål vedrørende familie, kønsroller, samfundets institutioner, giver de konservatives billede mening for mig. Er ligeglad med om folk vælger et andet køn naturen har givet dem, men forsøg ikke at tilfredstille dig selv ved at tvinge mig til at acceptere det som en kendsgerning fra naturens side.  Man oplever det desuden som et stort problem indenfor sportens verden, hvor en mand skærer sit lem af og vil bokse med kvinder. Nej du, din knoglestruktur og kromosomer er stadig mandlige, du snyder ingen. 


Skriv et svar til: Hvad er du, og hvorfor er du det? - valg af parti

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.