Kemi

Kemi opgaver

01. januar 2018 af asdfasdfasdfasdfasdf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe mig med følgende? 

1. Angiv mængden af varme som produceres når 90,0 gram C3H8 forbruges ved følgende reaktion: C3H8 + 5 O2 → 3 CO2 + 4 H2O + 488 kcal

2. Beregn, hvor mange gram kulstof (C) der forbruges, når 5 gram Na2SO4 reagerer efter følgende afstemte reaktion: Na2SO4 + 2 C → Na2S + 2 CO2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af alexandersvanholm

2)

Molarmassen af Na2SO4 er 142.04 g/mol

Stofmængden er 5g / (142.04 g/mol) = 0.0352 mol

Ifølge reaktionsskemaet kræver 1 mol af Na2SO4 2 mol af C, hvor MC= 12 g/mol

Gram kulstof, der forbruges er så

M_{C} = 0.0352 mol \cdot 12g/mol \cdot (2/1) = 0.844g


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2018 af Heptan

1)

Beregn stofmængden af 90,0 gram propan. Omregn stofmængden til en talværdi og gang med de 488 kcal.


Skriv et svar til: Kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.