Kemi

kemi opgave

07. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

stoffet dinitrogentetraoxid eksisterer som rent stof ved meget lav temperatur. Ved stuetemperatur er stoffet delvist omdannet til nitrogendioxid:

N2O4(g) ⇔ 2NO2(g)    Kc = 0,0032 M (20ºC) 

Ligevægten indstiller sig lynhurtigt. Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af NO2 i en beholder, hvor [N2O4] ER 0,12 M, når ligevægten har indstillet sig. Temperaturen er 20ºC.

er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig igang med den her opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af mathon

Ligevægtsbrøken 
giver:
                                  \small \frac{\left [ NO_2 \right ]^2}{\left [ N_2O_4 \right ]}=0{.}0032\; M

                                  \small \left [ NO_2 \right ]^2=\left (0{.}0032\; M \right )\cdot \left [ N_2O_4 \right ] ...  

                                  


Skriv et svar til: kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.