Kemi

Er det en base eller syre? Please hjælpp

09. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Kan nogle forklarer hvad pkb eller pks fortæller om et stof. 

Hvis jeg f.eks. får oplyst, at pkb- værdien for 1- propanamin er 3,29. 

Kan jeg så udefra det sige, at 1-propanmin er en base, fordi jeg har dens pkB. 

Hvis jeg så skal regne pH for 0,1000M opløsning af en 1-propanamin  vand. Kan jeg anvende denne formel: 

pOH =-log(cb)

pOH =-log(0.1000)=1

pH+pOH=14

pH=14-1 = 13?

Håber virkelig nogle vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af Skaljeglavedinelektier

pKs er styrkeeksponenten for en syre, og pKb er det for en base. 

Hvis pKb er mellem 0 < pKb < 4, er det en middelstræk base, og du skal have fat i en anden formel. 


Svar #2
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Aha, dvs. jeg skal bruge følgende formel: 

pOH=-log(-kB+kvadratrod (kB^2+4*cB*kB/2)


Svar #3
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Men hvad er kB? er det min pKB? 

eller hvordan skal det beregnes ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2018 af Heptan

pKb = - log(Kb)


Svar #5
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Jeg har pkB og skal bestemme kb

Skal jeg sige ? kb=10^-pkb

Jeg skal bruge Kb i en middelstærk base formel for pH

Jeg har fået pH til 11,83??

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2018 af janhaa

#0

Hejsa

Kan nogle forklarer hvad pkb eller pks fortæller om et stof. 

Hvis jeg f.eks. får oplyst, at pkb- værdien for 1- propanamin er 3,29. 

Kan jeg så udefra det sige, at 1-propanmin er en base, fordi jeg har dens pkB. 

Hvis jeg så skal regne pH for 0,1000M opløsning af en 1-propanamin  vand. Kan jeg anvende denne formel: 

pOH =-log(cb)

pOH =-log(0.1000)=1

pH+pOH=14

pH=14-1 = 13?

Håber virkelig nogle vil hjælpe.

pOH =0,5(pK_b - \log(0,1))=2,15\\ \\ pH = 11,9


Svar #7
10. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Men vi får pH til at være det samme, dvs. jeg kan bruge begge formler :)

Tusind tak


Skriv et svar til: Er det en base eller syre? Please hjælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.