Kemi

Stofmængde OH og beregning af OH

12. januar 2018 af Sumsar3320 - Niveau: B-niveau

Jeg har en kemi rapport for, men forstår ikke hvordan jeg skal udregne stofmængden af OH- i mine prøver. Efter dette skal [OH-] beregnes i mine prøver

Under forsøget sker disse reaktioner

Ca(OH)2(s) -> Ca2+(aq)+2OH-(aq)
[Ca+2]*[OH-]2=K0(Ca(OH)2) (Ved ligevægt)
H3O+(aq)+OH-(aq) -> 2H2O(I)
Jeg har titreret opløsningen med HCl 0.1M
Ja brugte henholdsvis 22.1ml; 22.3ml; 22.4; 22.6ml
for at opnå ligevægt
Evt se hele forsøgsvejledningen i den vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2018 af janhaa

snitt V(HCl) = 22.4 ml 

0,1 M HCl, dvs n(HCl) = 22,4*0,1 mol = 2,24 mmol = n(OH^-)

V=V(Ca(OH)2) = ?

[OH^-] = n/V = 2,24 mmol/V = ... = x

Ksp(Ca(OH)2) = (x/2)*(x)^2 =...


Skriv et svar til: Stofmængde OH og beregning af OH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.