Matematik

Hvordan gør jeg dette? Min lærer sagde jeg skulle bruge Nspire

15. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilestofskiftet angiver, hvor man kcal kroppen forbrænder i løbet af et døgn.

for en bestemt kvinde kan hvilestofskiftet G (kcal) beregnes ved formlen: H = 968 + 9,25 * m - 4,33

Da kvinden var 20 år, vejede hun 60 kg.

a) bestem hvilestofskiftet, da kvinden var 20 år.

det oplyse af kvindens hvilestofskifte var uændret, da hun blev 30 år.

b) bestem kvindens vægt som 30-årig


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2018 af Mathias7878

Hvad står m for?

- - -

 

 


Svar #2
15. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

m står for kvindens vægt i kg og a er kvindens alder


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2018 af Mathias7878

Har du skrevet formlen rigtigt op, hvis der også er a involveret? :)

- - -

 

 


Svar #4
15. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

h = 968 + 9,25 * M - 4,33 * a


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2018 af Mathias7878

a)

Hvis a er kvindens alder og hvis m er kvindens vægt i kg, skal du således indsætte a = 20 og m = 60 ind i funktionen for at bestemme kvindens hvilteskofskifte, når hun er 20 år.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2018 af Mathias7878

b) Når du har løst opgave a) skal du indsatte resultatet fra a) i stedet for h og isolere mht. til m, der jo angiver kvindens alder.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2018 af mathon

                                   \small m=\frac{H-968+4{.}33}{9{.}25}


Skriv et svar til: Hvordan gør jeg dette? Min lærer sagde jeg skulle bruge Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.