Fysik

Mekanisk energi

15. januar 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg har brug for hjælp til følgende opgaver:

Opgave:

En lille kugle med massen 0,015kg slippes 3,0m over gulvet (hvor Epot=0J). 
Beregn både kuglens potentielle og mekaniske energi lige inden den slippes.

 

Angiv kuglens mekaniske energi 1,0m over gulvet.
Løsning:


Beregn kuglens fart 1,0m over gulvet.
Løsning:


Beregn kuglens fart lige før kuglen rammer gulvet. 
Løsning:

Jeg har skrevet alle de ting jeg ved, og så har jeg regnet den potentielle energi ud:

Jeg ved:

m: 0,015kg

g: 9,82 m/s^2

h: 3,0 m

Formel: E=m*g*h?

Epot = (0,015 kg)·(9,82 m/s2)·(3,0 m) = 0,4419 kg·m2s-2 = 0,4419 J

Hvordan kan jeg regne den mekaniske energi ud, når den er Emek=Ekin+Epot?

Og til at regen den kinetiske energi ud har jeg ikke v^2, jeg kender ikke farten i m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2018 af peter lind

Kuglens slippes ved start. Det betyder at starthastigheden er 0. Brug for resten at den mekaniske energi er konstant


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.