Matematik

Hjælp til mat opgaver

21. januar 2018 af hehexd123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://prntscr.com/i3gyvv

Nogen der kan hjælpe med disse opgaver?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2018 af ringstedLC

a) Sæt tabelværdierne ind i dit CAS's regneark med t i første- og udbytte i anden kolonne. 

Lav eksponentiel regression (y = b • at) og undersøg om afvigelserne er acceptable.

b) Den får du i a)

c) Indsæt t = (1997 - 1989)

d) Beregn c) i % af 110.000 (HUSK: Din funktion giver udbytte i 1000 stk.).


Svar #2
21. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#1

a) Sæt tabelværdierne ind i dit CAS's regneark med t i første- og udbytte i anden kolonne. 

Lav eksponentiel regression (y = b • at) og undersøg om afvigelserne er acceptable.

b) Den får du i a)

c) Indsæt t = (1997 - 1989)

d) Beregn c) i % af 110.000 (HUSK: Din funktion giver udbytte i 1000 stk.).

Når du siger jeg skal undersøge om afvigelserne er acceptable, hvad mener du så helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2018 af Mathias7878

#2

Hvis R2-værdien er tæt på 1, er afvigelserne acceptable.

- - -

 

 


Svar #4
21. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#3

#2

Hvis R2-værdien er tæt på 1, er afvigelserne acceptable.

R2 værdien er 0.98692, vil det så sige at der er tale om en eksponentiel udvikling i udbyttet af råvildt som funktionen af tiden t, da forklaringsraden R2 er tæt på 1?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2018 af ringstedLC


Svar #6
21. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#5

Beregn eller aflæs R2. Se mere på:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/regression/r-2

tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2018 af Mathias7878

Ja, da R2-værdien er tæt på 1, vil det sige, at afvigelserne er acceptable, hvorfor der er i perioden 1989-1995 kan være tale om en eksponentiel udvikling i udbyttet af råvildt.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2018 af ringstedLC

#4 Ja. Du skal argumentere for, at der er tale om eksponentiel udvikling. Derfor prøver du med eksp. regression. Når R2 er så stor, kan man dårligt opnå en bedre model. Prøv at vælge lineær regression og se, hvad den så bliver. Derfor er det ikke en lineær udvikling.


Svar #9
21. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#1

a) Sæt tabelværdierne ind i dit CAS's regneark med t i første- og udbytte i anden kolonne. 

Lav eksponentiel regression (y = b • at) og undersøg om afvigelserne er acceptable.

b) Den får du i a)

c) Indsæt t = (1997 - 1989)

d) Beregn c) i % af 110.000 (HUSK: Din funktion giver udbytte i 1000 stk.).

Kan du vise mig hvordan du insætter t=(1997-1989) fordi jeg får ikke det rigtige svar? Forskriften er f(x)=53.950*1.1078x 

Jeg får det til 122
 


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. januar 2018 af Mathias7878

#9

Det er rigtigt.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2018 af ringstedLC

#9 Jeg håber, at du får 122.000. Så skal du bare beregne i procent af faktisk.

\small Afvig.=\frac{f(8)-110.000}{110.000}\cdot 100\%=


Skriv et svar til: Hjælp til mat opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.