Matematik

Løs ligningen

23. januar 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

Hej, ved ikke hvordan jeg skal løse denne ligning, håber der er nogen der vil hjælpe?

Løs ligningen:

6^x(6^x-0,36)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af PeterValberg

Brug "nulreglen"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. januar 2018 af chiladak

hvordan bruges nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2018 af PeterValberg

hvis:

a\cdot b=0

medfører det:

a=0\quad\vee\quad b=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
23. januar 2018 af chiladak

Tak, men hvis jeg skal løse denne opgave. Hvordan bruger jeg så reglen i løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2018 af PeterValberg

det må i dit tilfælde betyde:

6^x(6^x-0,36)=0

så er:

6^x=0\quad\vee\quad6^x-0,36=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
23. januar 2018 af chiladak

Men er ligningen allerede løst når dette svar er opnået?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2018 af PeterValberg

Nej, ikke helt :-)
du mangler lige at bestemme den(de) værdi(er) for x, der opfylder ligningen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.