Matematik

Nogle der kan hjælpe mig med at reducerer dette: (a+b)(opløftet i 2 lige efter parentes - a(a+2b)

26. januar 2018 af Camillaalilji - Niveau: B-niveau
Hjælp det ser sådan ud udtrykket som skal reduceres (a+b)2-a(a+2b) 2 taler efter b) skal opløftes

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2018 af Mathias7878

Er det?

(a+b)^2-a\dcot (a+2b)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2018 af mathon

                              \small \left (a+b \right )^2-a\left ( a+2b \right )^2

                              \small a^2+2ab+b^2-a\left (a^2+4ab+4b^2 )

                              \small \small a^2+2ab+b^2-a^3-4a^2b-4ab^2

                              


Svar #3
26. januar 2018 af Camillaalilji

ja men uden opløftet 2 tal til sidst

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2018 af Mathias7878

Så det er hvad jeg har skrevet eller hvad?

- - -

 

 


Svar #5
26. januar 2018 af Camillaalilji

Det helt eigtigt men uden 2 taler til sidst
Vil du hjælpe mig med at reducere

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2018 af mathon

\small \small \textup{korrektion efter oplysning i \#3:}

                              \small \left (a+b \right )^2-a\left ( a+2b \right )=

                              \small a^2+2ab+b^2-a^2-2ab=

                              \small \small b^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2018 af Mathias7878

På det første led (a+b)2 skal du bruge den første kvadratsætning. Du ganger -a ind i parentesen ved at gange -a med a og -a med 2b.

- - -

 

 


Svar #8
26. januar 2018 af Camillaalilji

Det er det udtryk jeg har sat cirkel rundt om

Svar #9
26. januar 2018 af Camillaalilji

Er det eigtigt hvad jeg har gjort

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2018 af Mathias7878

Ja det er helt rigtigt udover det sidste led som bliver til -2ab fordi -a*2b = -2ab. Husk at reducere det, fordi ab+ab = 2ab

- - -

 

 


Svar #11
26. januar 2018 af Camillaalilji

Hvordan skal det stå præcis det forstår jeg ik?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. januar 2018 af mathon

se #6


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. januar 2018 af Mathias7878

(a+b)^2-a\cdot (a+2b) = a^2+ab+ab+b^2-a^2-2ab = a^2+b^2+2ab-a^2-2ab = b^2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe mig med at reducerer dette: (a+b)(opløftet i 2 lige efter parentes - a(a+2b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.