Kemi

HAR BRUG FOR EN KEMI-HAJ

28. januar 2018 af essp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Saltes formler og navne. 

Eksempeler fra opgaven: 
Li+ og S2- = saltets formel? 
Mg2+ og N3- = saltets formel? 
Hg2Cl= postive ioner for kviksølv og negavtiv ioner for chlor, hvordan skrives det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2018 af AngelOneOne

Hej,

2 Li+ + S2- → Li2S = Lithiumsulfid
3 Mg2+ + 2 N3- → Mg3N2 = Magnesiumnitrid
Hg2Cl2 → 2 Hg+ + 2 Cl- = Kviksølv(I)chlorid - (I) fordi kviksølv kun har ladning +1. I forbindelse HgCl2 har Cl, stadig ladning -1, hvilket må betyde at Hg har +2 da nettoladningen altid skal være neutral i saltet. Navnet ville derfor blive kviksølv(II)chlorid, for at angive at Hg har ladningen +2.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: HAR BRUG FOR EN KEMI-HAJ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.