Matematik

Længden i et rektangel er 8 m længere end bredden. Omkredsen er 180 m.

01. februar 2018 af Zhuff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Studieportalen

Har fået en opgave som lyder på, længden i et rektangel er 8 m længere end bredden. Omkredsen er 180 m.

A. Opstil to ligninger

B. Beregn længden og bredden af rektanglet

Det vil være dejligt, hvis du kan hjælpe

Tak, Mvh Zhuff


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af PeterValberg

Det er to ligninger med to ubekendte, du skal "have gang i"....

1)\quad l = b+8
2)\quad 2l+2b = 180

benyt eventuelt indsættelsesmetoden og indsæt  udtrykket for længden l fra 1) i 2)

2)\quad 2{\color{Red}(b+8) }+2b = 180

hvilket giver dig muligheden for at bestemme bredden b
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. februar 2018 af Zhuff (Slettet)

Hej Pvm

Tak for hjælpen!

Mvh Zhuff


Skriv et svar til: Længden i et rektangel er 8 m længere end bredden. Omkredsen er 180 m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.