Kemi

beregning af tryk

03. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2018 af janhaa

Dalton's law: p1+p2 = 3,5+0,8 atm = 4,3 atm


Svar #2
03. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Er dette for begge beholdere?


Svar #3
03. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

ved 21 celsius 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2018 af mathon

                         \small \frac{p\cdot V}{T}      \small \frac{p\cdot V}{T}\textup{ er et - om ikke almindeligt anvendt - m\aa l for gasm\ae ngden}

\small \textup{hvoraf:}
                         \small \frac{p_1\cdot V_1}{T}+\small \frac{p_2\cdot V_2}{T}=\small \frac{p_{bl}\cdot V_{bl}}{T}    \small \textup{med konstant temperatur.}

                         \small p_1\cdot V_1+\small p_2\cdot V_2=\small p_{bl}\cdot V_{bl}

                         \small p_{bl}=\frac{p_1\cdot V_1+\small p_2\cdot V_2}{V_{bl}}\kappa             \small \textup{forbundet med et meget tyndt r\o r}

                         \small p_{bl}=\frac{p_1\cdot V_1+\small p_2\cdot V_2}{V_1+V_2}

                         

   

                           


Svar #5
03. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Vil det så give 1,25 atm.?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2018 af mathon

\small \textup{Den ene beholder har rumfanget }V_1=1m2 \; L...

\small \textup{m\aa \ du lige udrede.}


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2018 af mathon


Svar #8
03. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvad menes der ned 1m2 L 


Svar #9
03. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

*med


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2018 af mathon

\small \textup{Da {\color{Red} m} og {\color{Red} ,} er nabo-taster, kan }V_1=1m2\; L\textup{ formentlig tolkes som 1,2 L. }

\small \textup{Heraf:}
                        \small p_{bl}=\frac{p_1\cdot V_1+\small p_2\cdot V_2}{V_1+V_2}

                        \small p_{bl}=\frac{\left (3{.}5\; atm \right )\cdot \left (1{.}2\;L \right )+\small \left (0{.}8\;atm \right )\cdot \left (5{.}0\;L \right)}{\left (1{.}2+5{.}0 \right )L}=1{.}32\;L
                       


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2018 af mathon

                        \small \small \small p_{bl}=\frac{\left (3{.}5\; atm \right )\cdot \left (1{.}2\;L \right )+\small \left (0{.}8\;atm \right )\cdot \left (5{.}0\;L \right)}{\left (1{.}2+5{.}0 \right )L}=1{.}32\;atm


Skriv et svar til: beregning af tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.