Kemi

Hjælp hurtigst muligt

04. februar 2018 af marielinge - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg dette? Skal jeg lave et beregningsskema eller hvordan? Det forvirrer mig lidt at der står 170 grader, som hentyder til at jeg skal bruge dette. Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

5,0 g NH4HCO3 indeholder

n = m/M

n = 5,0g / 79,056 g/mol = 0,0632 mol

Af reaktionsligningen kan vi se at 1 mol NH4HCO3 giver ialt 3 mol gas. Så der er altså

3 * 0,0632 mol = 0,190 mol gas

Så beregner du rumfanget vha. idealgasligningen

pV = nRT  <=>

V = nRT/p

Sæt p = 1 atm  og T = 170+273,15K


Svar #2
04. februar 2018 af marielinge

Ohhhhhh tusind tak! Nu forstår jeg det meget bedre.


Skriv et svar til: Hjælp hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.