Matematik

Gør rede for at funktionen er en løsning til differentialligningen

04. februar 2018 af linimuzz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Er der en som kan hjælpe mig med at løse følgende opgave:

Opgave 3:

Gør rede for, at funktionen f(x)=5e^2^x er en løsning til differentialligningen y'=2y


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af peter lind

Gør prøve. Altså beregn f'(x) 0g se om det bliver 2*f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r }y=5\cdot e^{2x}
\small \textup{er}
             \small y{\, }'=5\cdot e^{2x}\cdot 2=2\cdot \left (5\cdot e^{2x} \right )=2\cdot y

\small \textup{alts\aa \ \textbf{er} }f(x)=5e^{2x} \textup{ en l\o sning til differentialligningen } y{\, }'=2y.


Svar #3
04. februar 2018 af linimuzz (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Gør rede for at funktionen er en løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.