Matematik

Integralregning spørgsmål

07. februar 2018 af NHLfan - Niveau: A-niveau

Har fået en opgave der lyder:
Bestem stamfunktion F til f, når f(x)= 2x+1 og F(0) = 3

Tænker umiddelbart, at integrere f(x), hvor x = 0, og y = 3.

Bliver stamfunktion til F i så fald x2+1x+3 + k ?

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af SuneChr

∫ (2x + 1) dx = x2 + x + k
Ja, og så løser du ligningen
02 + 0 + k = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2018 af Mathias7878

..

  \int f(x)dx = \int (2x+1)dx = 2\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2+1\cdot x+k = x^2+x+k

igennem punktet F(0) = 3 kræver, at:

  0^2+0+k = 3

  k = 3

dvs

  F(x) = x^2+x+3

- - -

 

 


Skriv et svar til: Integralregning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.