Fysik

Hvormeget opdrift er nødvendigt for at lade 1T flyde.

15. februar 2018 af Gonde12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen

Jeg fik en opgave hvor jeg skal beregne hvormeget Volumen en jern platform skal have for at flyde på vand. Jern Platformen vejer 1 Ton og er opbygget som vist på billedet som er vedhæftet. Spørgsmålet: Hvor stort et volmen, fyldt med luft, skal de to cylinder have for at kunne lade 1 Tons svømme over vandet overflade. 

Jeg har regnet det ud vil at beregne hvor meget tyngdekraft der virker på platformen. Masse * g. altså 1000kg * 9,81 = 9810 Newton

Så har jeg brugt T-NSpire og sagt Solve(9820=x*1000*9,81,x). For at finde ud af hvormeget volumen der skal til for at lade materialet flyde. Hvis jeg havde brugt 9810, ville materialet bare være neutral i vandet, ikke sandt? 

Håber i kan sige om det er regnet rigtig, eller om jeg nu er helt gal på den. 

Vedhæftet fil: Unbenannt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2018 af hesch (Slettet)

Ja, det er rigtigt, men husk alle enheder:  9,81 m/s2.

Enheden Newton bliver så korrekt:  [kgm/s2].

Hvorfor gider du dog at solve en så banal ligning? Det er da hurtigere at taste:

9820/1000/9,81=


Svar #2
16. februar 2018 af Gonde12 (Slettet)

Det er desværre sådan som jeg har lært det,d a jeg ikke er så kvik til omstilling af ligninger. 

Men tak for svaret. Man ville så bruge 1. Km3 for at lade 1 Ton flyde- 

Tak Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Bemærk, at forkortelsen for ton er et lille t, T står for Tesla.


Skriv et svar til: Hvormeget opdrift er nødvendigt for at lade 1T flyde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.