Matematik

Finde koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

21. februar 2018 af MatildeJM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Følgende ligninger er to rette linjer l og m i en plan, er bestemt ved: 

l: y=4x-5

m: -2x+y=1

Der skal bestemmes et koordinatsæt til skæringspunktet mellem l og m


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2018 af mathon

 \small \textup{sk\ae ring kr\ae ver:}
                                    \small -2x+4x-5=1           \small \textup{hvor udtrykket for y i l's ligning er indsat i m's ligning}

                                       \small 2x=6

                                       \small x=3                              \small \textup{som indsat i l's ligning}
\small \textup{giver:}
                                       \small y=4\cdot 3-5=7


Skriv et svar til: Finde koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.