Fysik

Vands opdrift og dybdegang

27. februar 2018 af SJ199 - Niveau: B-niveau

Please hjælp!

Et skib har form som en kasse uden låg og vejer 20000 ton. skibet er 120 m langt og 14 m bredt.

a) hvor stor er vandets opdrift på skibet?

b) hvilken dybdegang har skibet i  ferskvand med densiteten 1000 kg/m^3?

c) hvilken dybdegang har skibet i saltvand med densitet 1026 kg/m^3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af mathon

a)

\small \textup{Flydning}
\small \textup{Opdriften er lig tyngden af skibet:}

                           \small \mathrm{F_{op}}=\mathrm{m\cdot g}=\left (20\cdot 10^6\; \textup{kg} \right )\cdot \left (9{.}82\; \mathrm{\tfrac{N}{kg}} \right )=1{.}964\cdot 10^8\;\textup{N}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2018 af peter lind

Dybgangen bestemmes af at det er massen af det vand som skibet fortrænger er lig med opdriften altså m*g = ρ*A*h*g = opdriften


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2018 af mathon

\small \textup{...af }\#\textup{2 f\o lger:}

                            \small d_{fersk}\cdot A\cdot \varrho_{fersk} =m_{skib}                      A=1680\;\mathrm{m^2}

                            d_{fersk} =\tfrac{m_{skib}}{A\cdot \varrho_{fersk} }


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2018 af mathon

                            d_{sal t} =\tfrac{m_{skib}}{A\cdot \varrho_{sal t} }


Skriv et svar til: Vands opdrift og dybdegang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.