Kemi

Beregn koncentrationsligevægtskonstant

05. marts 2018 af ayyyyy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hydrogen iodid, HI, dekomponerer til H2 og I2 ved høj temperatur:

2HI(g) ? H2(g) + I2(g)

0,200 mol HI gas fyldes i en evakueret beholder med et volumen på 2,50 L, og beholderen opvarmes derefter til 453 C. Efter at ovenstående ligevægt har indstillet sig måles koncentrationen af HI til [HI] = 0,078 M. Beregn koncentrationsligevægtskonstanten, Kc ved 453 C. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af janhaa

2HI <=> H2 + I2

0,08.......0........0

0,078...10^-3...10^-3

Kc = (10^-3)^2/0,078^2 = 1,644*10^-4


Skriv et svar til: Beregn koncentrationsligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.