Matematik

FAKTORISER OG FIND RØDDER

08. marts 2018 af Lindatran (Slettet) - Niveau: B-niveau


HJÆLP MIG MED FAKTORISER OG FINDE RØDDERNE AF 
f(x) = 2X2 + 6X – 8
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af 123434 (Slettet)

Rødderne findes ved at sætte f(x)=0

2x2+6x-8=0 er en andengradsligning, da den skrives på formlen ax2+bx+c=0

a=2, b=6 og c=-8

Andengradsligningen løses

r1=1 og r2=-4

Vi ved, at rødderne er 1 og -4

Polynomiet kan faktoriseres ved a*(x-r1)*(x-r2)

2*(x-1)*(x+4)

2x2+6x-8 faktoriseres til 2*(x-1)*(x+4), og rødderne til polynomiet er 1 og -4


Skriv et svar til: FAKTORISER OG FIND RØDDER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.