Kemi

Hvordan laver jeg dette reaktionsskema færdigt?

17. marts 2018 af Mixi88 - Niveau: C-niveau
Fe+H2SO=FeSO4+H2

Fe + H2SO4 =. FeSO4 +. H2

M. 55.85 98.086 151.92 2.016


m. 24,5 32,6 ? ?


n. 0,433 0,3323 ? ?


Nogle der kan hjælpe med at forklare hvordan jeg regner de sidste ud?

Jeg skal finde ud af Hvor mange gram JernSulfat og Dihydrogen der dannes ved at bruge:
24,5 g jern og 32,6 gram Dihydrogensulfat

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2018 af AngelOneOne

Hej,

Da reaktionen foregår 1:1, er det stof med den laveste molare koncentration, den begrænsende faktor, i dette tilfælde svovlsyren. Der kan derfor maksimalt ved 100% udbytte, blive dannet 0,3323 mol jern(II)sulfat og 0,3323 mol molekylær hydrogen.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
17. marts 2018 af Mixi88

Så fordi H2SO4 er det med den højeste molære er det max det der kan blive dannet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2018 af AngelOneOne

Hej,

Nej - svovlsyre er, hvis jeg har forstået din angivelse af molmasser og mol korrekt, den der er mindst af og fordi reaktionen foregår i forholdet 1:1 - dvs. 1 mol jern og 1 mol svovlsyre kan reagere med hinanden og danne 1 mol jern(II)sulfat og 1 mol molekylært hydrogen - så er der aldrig mere der kan reagere end den mængde der udgøres svovlsyren. Med andre ord, så er jern tilsat i overskud - mængden af svovlsyren er den begrænsende faktor = den der er mindst af.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #4
18. marts 2018 af Mixi88

Okay, så tror jeg at jeg har forstået det.

kan du forklare mig hvordan jeg kan færdiggøre mit reaktionsskema?

Fe+H2SO=FeSO4+H2 

Fe + H2SO4 =. FeSO4 +. H2 

M. 55.85 98.086 / 151.92 2.016 


m. 24,5 32,6 / ? ? 


n. 0,433 0,3323 / ? ? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2018 af AngelOneOne

M. 55.85 98.086 / 151.92 2.016 

m = n • M
m. 24,5 32,6 /  50,48 0,670? 

n. 0,433 0,3323 / 0,3323 0,3323

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #6
19. marts 2018 af Mixi88

Så har jeg forstået det rigtigt.


MANGE TAK :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2018 af AngelOneOne

Super!

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hvordan laver jeg dette reaktionsskema færdigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.