Matematik

matematik – Eksponentiel- og potensfunktion

18. marts 2018 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Skal lave dettte sæt men forstår det ikke. Håber der er nogle der har lavet det før, så i kan hjælpe. Har lavet opgave 1, men alle de andre er sværer. Ved virkelig ikke hvordan jeg skal kunne løse dem.. Jeg skal ikke op i det, men bare træning. 

Tak på forhånd..

Vedhæftet fil: Modul 8 - Rapport (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af AMelev

Vi tager lige en opgave ad gangen - måske kan du selv de næste.

Opg. 2 Halveringskonstanten angiver den x-tilvækst, der giver en halvering af funktionsværdien.

Find et pænt punkt på grafen, fx (3,7), dvs. at f(5) = 7. Halvdelen af f-værdien er altså 3.5. Du skal så via grafen bestemme den x-værdi, der har funktionsværdien 3.5. Forskellen på den og x = 3 er så den x-tilvækst, der gav en halvering, altså halveringskonstanten.

Hvis du skal beregne halveringskonstanten, skal du først slå formlen op.
Når du har gjort det, kan du se, at du skal bruge grundtallet a. Det kender du ikke, så det må du først have beregnet.
Aflæs to pæne punkter på grafen fx det fra før (x1,y1) = (5,7) og et andet (x2,y2) = (...,...).
Så slår du formlen for beregning af a ved eksponentielle funktioner op, indsætter dine værdier for x1, x2, y1 og y2 og beregner a-værdien (du skulle gerne få en a-værdi på ca. 0.84)
Den indsætter du så i formlen for halveringskonstant og beregner den. Den skulle så gerne nogenlunde give det samme, som den, du aflæste.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2018 af StoreNord

2)   Halveringskonstanten bestemt ved aflæsning:
       y-værdien halveres fra x=4 til x=8. Halverings-konstanten er altså  4.


Svar #3
18. marts 2018 af Fatima2904

hvad med opgave 4


Svar #4
18. marts 2018 af Fatima2904

jeg har brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2018 af StoreNord

y(x) = b*ax
y(0) = b*a° = 1  => b=1

y(10³) = 1*a10³ = 1.000 =>    a10³ = 1.000  => 10³ log(a) = log(1000)     =>   log(a) =3/10³
 


Svar #6
18. marts 2018 af Fatima2904

hvilken opgave er det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2018 af StoreNord

4      bemærk teksten med fed markering om bakterier.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2018 af StoreNord

Jeg retter lige 1000 til 3:
y(x) = b*ax
y(0) = b*a° = 1  => b=1

y(3) = 1*a3 = 1.000 =>    a3 = 1.000  => a =10  


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-03-18 19-19-20.png


Svar #10
18. marts 2018 af Fatima2904

tak


Skriv et svar til: matematik – Eksponentiel- og potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.