Matematik

linær sammenhæng

25. marts 2018 af Fawk01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle som kan løse denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

a) Hvor mange sms'er er der sendt?
Du ved, at der er blevet sendt et antal sms'er for 486 kr.
Du ved også, at det koster 0,20 kr. pr. sms.
Så du skal bare gøre sådan her: 486/0,20 = 2430 sms'er

Så der er altså blevet sendt 2430 sms'er.

b) Opstil en formel til at beregne, hvor meget der skal betales for x sms'er og t minutters samtaler.
Du ved, at det koster 0,20 kr. pr. sms.
Du ved også, at det koster 0,70 kr. pr. minut for samtaler.
Så du skal tage udgangspunkt i en lineær funktion: y = ax + b. Her bliver der brugt ax.
0,20 kr. og 0,70 kr. vil stå for a.
Pr. sms vil stå for x og pr. minut for samtaler vil stå for t.

Så formlen vil være sådan her: y = 0,20x + 0,70t
y
 vil stå for prisen.


Håber det var forståeligt nok. :)


Skriv et svar til: linær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.