Matematik

Skal der en konstant på??

26. marts 2018 af Kemibrugeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Er lidt i tvivl om, hvorvidt der skal en konstant på når man integrere en funktion? Skal der altid det? Og hvis ikke, hvad så med dette tilfælde? 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2018 af Mathias7878

Ja, det skal der altid, hvis du finder det ubestemte integral. Hvis du derimod skal finde det bestemte integral, dvs. et areal i et interval, så er konstanten k ligegyldig.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{Der skal altid en konstant p\aa \ et ubestemt integral:}

             \small F(x)=\int \left (3x^2+4x+2 \right )\, \mathrm{d} x=x^3 +2x^2+2x+k


Svar #4
26. marts 2018 af Kemibrugeren (Slettet)

Tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2018 af fosfor (Slettet)

\small \int(3x^2+4x+2)dx    betyder "samtlige stamfunktioner" i gymnasiet.

I mange matematikprogrammer betyder det i stedet "en tilfældig stamfunktion", så hvis opgaven er med hjælpemidler og du indtaster \small \int(3x^2+4x+2)dx  så får du et ufuldstændigt svar.

Hvis dit CAS er sådan, så husk at skrive  \small k + \int(3x^2+4x+2)dx  i stedet


Skriv et svar til: Skal der en konstant på??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.