Matematik

Annuitetsformlen spørgsmål

31. marts 2018 af aeondude (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sparer ønsker at oprette en annuitet, der efter 10 betalinger skal have opnået en værdi på 20000 kr. Rentefoden er 1,7% pr. termin. Bestem ydelsen.

Jeg er uklar over hvordan jeg skal opstille formlen. Evtl nogen der lige har lyst til at hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2018 af ringstedLC

Formlen er den samme, nu skal du bare isolere ydelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2018 af peter lind

Du kan blot bruge den samme formel som i dit forrige indæg. Nu er det blot a som er ubekendt


Svar #3
31. marts 2018 af aeondude (Slettet)

Ja,men hvordan omskrives den så? Jeg få det ikke til at give et reelt passende facit.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2018 af peter lind

a =  Op*r/( (1+r)n - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2018 af ringstedLC

Du skal kunne se, at når:

\begin{align*} a&=b\cdot \frac{{\color{Red} s}}{{\color{Blue} r}}\Downarrow\\ \frac{a}{\left (\frac{{\color{Red} s}}{{\color{Blue} r}}\right )}&=b\Downarrow\\ a\cdot \frac{{\color{Blue} r}}{{\color{Red} s}}&=b\Rightarrow b=\frac{a\cdot {\color{Blue} r}}{{\color{Red} s}}\\\\ A&=b\cdot \frac{{\color{Red} (1+r)^n-1}}{{\color{Blue} r}}\Downarrow\\ b&=\frac{A\cdot {\color{Blue} r}}{{\color{Red} (1+r)^n-1}} \end{align}


Skriv et svar til: Annuitetsformlen spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.