Matematik

Isolér variabler opløftet i poten

01. april 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

I følgende udtryk for henfald for radioakive kerner N = N_{0}\cdot e^{-k\cdot t} skal k og t isoleres

N / N_{0}= e^{-k\cdot t}

ln(N / N_{0})= ln(e^{-k\cdot t})

ln(N / N_{0})= -k\cdot t

ln(N / N_{0})/-k= -k\cdot t/-k

ln(N / N_{0})/-k= t

k skal isoleres

ln(N / N_{0})= -k\cdot t

Jeg dividerer med t

ln(N / N_{0})/t= -k\cdot t/t

ln(N / N_{0})/t= -k

Jeg ganger med - 1 på hver side for at få et positivt k:

-1\cdot ()ln(N / N_{0})/t= -1\cdot -k

-1\cdot ()ln(N / N_{0})/t= k


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2018 af StoreNord

-ln(N / N_{0})/t= k           eller omvendt.


Svar #2
01. april 2018 af petbau

Okay, tak, jeg dropper bare - 1 tallet .


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2018 af StoreNord

ikke minusset!


Svar #4
01. april 2018 af petbau

Nej, okay, jeg skriver blot " - " istedet for " - 1 " 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2018 af mathon

                \frac{N}{N_0} = e^{-k\cdot t}          \textup{Med reciprokv\ae rdier undg\aa r du det "irriterende" fortsatte minus:}

               \frac{N_0}{N} = e^{k\cdot t}\; \; \;   \textup{...osv...}


Svar #6
01. april 2018 af petbau

Det var det kneb, jeg ikke kunne huske. Jeg må sande, at det er svært at huske alle regler, men jeg prøver vha. træning at lære det :-)

Forhåbentlig ender det i langtidshukommelsen, men det er op ad bakke


Skriv et svar til: Isolér variabler opløftet i poten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.