Matematik

Hej jeg har brug for hjælpe

03. april 2018 af aa1199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klasse med 10 drenge og 12 piger, skal der nedsættes et udvalg bestående af 2 drenge og 2 piger. På hvor mange måder kan udvalget nedsættes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2018 af PeterValberg

Du skal benytte dig af formlen:

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

der beregner antallet af måder, hvorpå du kan udtage
r elementer af en samlet mængde n.
Og du skal  ligeledes benytte multiplikationsprincippet.

antal\,m\aa der=K(10,2)\cdot K(12,2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hej jeg har brug for hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.