Matematik

Planer

04. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Ligning for planen: 16x+6y-21z=0

parameterfremstilling: (x,y,z)= (-15,-12.15,0)+t*(10, 8.15,0)

(x,y,z)= (-15,-12.15,0)+t*(10, 8.15,0)


Svar #1
04. april 2018 af Mathian

aaa, skidtet virker ikke. Det skal forestille en parameterfremstilling: 

(x,y,z) = (-15, -12.5, 0) + t* (10, 8.15,0) 


Svar #2
04. april 2018 af Mathian

Har jeg ramt rigtig? :) Mange tak for svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2018 af PeterValberg

Se video nr. 9 og 15 på denne videoliste < LINK >

mht. en ligning for planen, så benyt fx. \overrightarrow{AC}\times\overrightarrow{AB} 
som normalvektor og punkt A som det kendte punkt
(se eventuelt video 8 på førnævnte videoliste mht krydsprodukt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2018 af PeterValberg

Da linjen gennem punkt D skal være vinkelret på planen,
kan du benytte førnævnte krydsprodukt (normalvektor for planen)
som retningsvektor for linjen 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2018 af PeterValberg

Hvis du tegner det i GeoGebra, får du noget i retningen af:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du har en fejl i angivelsen af punktet D. Du har opfattet det sidste komma som et decimalkomma (-15,-12.15), men så mangler z-koordinaten, hvilket du har forsøgt at reparere ved at tilføje 0). Der er ikke tale om et decimalkomma. D=(-15,-12,15).


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2018 af AMelev

Din normalvektor til planen er korrekt, men du har vist glemt at indsætte det kendte punkt i ligningen
a(x - x0) + b(y - y0) + c(z - z0), så konstantleddet mangler. Benyt fx punktet A som foreslået i #3 (x0,y0,z0) = (-2,2,4).

Din parameterfremstilling er forkert. Retningsvektoren - se #4 og punkt se #6.

Metoden med at indsætte parameterudtrykkene i planens ligning og løse mht. t er i orden, men når både planens ligning og linjens parameterfremstilling er forkerte, så er resultatet nok også - om igen med de rigtige.

Og så skal du efterfølgende indsætte den fundne t-værdi i parameterudtrykkene for at finde skæringspunktets koordinater (x,y,z). 


Svar #8
04. april 2018 af Mathian

Mange tak for de uddybende forklaringer, hjælper gevaldigt !!! 


Skriv et svar til: Planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.