Matematik

Formel

07. april 2018 af karoline1g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilken formel er det man skal benytte til nedenstående opgave? 

Opgave: Et billån har en hovedstol på 75.000 kr. Løbetiden er 5 år med kvartalsvise betalinger, og den kvartalsvise rentefod er 1,7 %. Find den kvartalsvise ydelse. Hvor meget kommer låntageren til at betale tilbage i lånets løbetid?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2018 af peter lind


Svar #3
07. april 2018 af karoline1g (Slettet)

Tusind tak! Er det korrekt at benytte denne formel: Kn =K0(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2018 af peter lind

nej. Det er renteformlen. Du skal bruge annuitetsformlen


Svar #5
07. april 2018 af karoline1g (Slettet)

Dvs:

Kn = 75000 · (1 + 0,017)20

Kn = 105.070,384 kr.

Men 105.070,384 kr. er vel ikke den kvartalvise ydelse? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2018 af ringstedLC

Fik du ikke lige besked på at bruge annuitetsformlen, fordi #1 fejlagtigt havde sendt dig til renteformlen?

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/annuitetsregning/annuitetslaan


Svar #7
07. april 2018 af karoline1g (Slettet)

altså denne formel??


Svar #8
07. april 2018 af karoline1g (Slettet)

Så jeg skal benytte denne formel eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2018 af ringstedLC

Den gælder ved opsparing, det er et lån.


Svar #10
07. april 2018 af karoline1g (Slettet)

Hvilken er det så?

Formel: An = b · (1 + r)n - 1

                              r

eller

Formel: G = y · 1 - (1 + r)-n

                            r


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2018 af peter lind

Den sidste da det er et lån


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2018 af SuneChr

# 10
Benyt GRYN formlen:

\small y=G\, \cdot \frac{r}{1-(1+r)^{-n}}            y = ydelsen pr. kvartal,  G = 75000,  r = 0,017 ,  n = 20
Udregn til sidst den samlede tilbagebetaling incl. renter:         20·y


Svar #13
07. april 2018 af karoline1g (Slettet)

EJ tusind tak! Det var super brugbart!


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.