Fysik

Hjælp til at beregne rumfang og masse af isbjerg

16. april 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet billede? 

Opgaven er markeret med gul og min foreløbige løsning står under opgave-spørgsmålet. 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af mathon

...udmærket.


Svar #2
16. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

Jeg forstår det ikke er min løsning overhovedet rigtig? 

Jeg har fuldt metoden i nedenstående 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1264853

Men jeg forstår ikke hvad H er og hvis du lægger mærke til det, så har jeg ikke løst opgaven færdig. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2018 af mathon

\small \textup{...if\o lge opgaveteksten}

                  \small H=20


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2018 af mathon

\small \textup{detaljer:}
    \small \small \textup{opdrift ved \textbf{flydning}:}
                                       \small V_{under}\cdot \varrho _{havvand}\cdot g=V\cdot \varrho _{is}\cdot g

                                       \small V_{under}\cdot \varrho _{havvand}=V\cdot \varrho _{is}

                                       \small V_{under}=V\cdot \frac{\varrho _{is}}{ \varrho _{havvand}}\cdot V

                                       \small h_{under}\cdot A= \frac{\varrho _{is}}{ \varrho _{havvand}}\cdot H\cdot A

                                      \small h_{under}= \frac{\varrho _{is}}{ \varrho _{havvand}}\cdot H

                                      \small h_{under}= \frac{900}{ 1030}\cdot (20\;m)


Svar #5
16. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

#4 Okay. Nu får jeg resultatet på vedhæftet billede. 

Jeg har stadig svært ved at se, hvad er præcis rumfanget og massen af mine reusltater? 


Svar #6
16. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

Jeg ved at rumfanget af isbjerget er 300 m, men hvad er massen?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. april 2018 af mathon

rumfanget af isbjerget er 300 m ???

rumfanget af isbjerget er 300 m3

massen af isbjerget er \small \left ( 300\; m^3 \right )\cdot \left (900 \; \tfrac{kg}{m^3} \right )=270'000\; kg


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne rumfang og masse af isbjerg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.