Matematik

Eksam opgave

26. april 2018 af aa1199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har brug for hjælp. Jeg bruger wordmat for at regner b) men der er noget galt. og jeg kan ikke løse b og c og d, og jeg er lidt i tvivl om a er korrekt, da jeg fik en linær graf 

På grund af tidevandet varierer vanddybden i en havn.
I et bestemt døgn er vanddybden f (t) , målt i meter, bestemt ved
f (t) = 7,1+ 4,8.sin(0,51t -1,3) , 0 <= t < =24 ,
hvor t angiver antallet af timer efter midnat.op
(5 point) a) Tegn grafen for f .
(5 point) b) Bestem den største vanddybde.
I løbet af det pågældende døgn nås denne største vanddybde to gange.
(10 point) c) Hvor mange timer går der mellem de to gange, hvor vanddybden er størst?
(10 point) d) Bestem den hastighed, målt i meter/time, hvormed vanddybden vokser kl. 13.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vis hvad du har gjort


Svar #2
26. april 2018 af aa1199 (Slettet)

Jeg kan ikke koppie grafen, hvilket er a og i b har jeg skrevet at x eller t skal være 24 (største værdi) men jeg kan ikke løse den i wordmat. det giver at der er en fejl. jeg difenerer ligningen f(x):=...... og så skriver f(24)= beregn. men det giver fejl. Mon har jeg  skrevet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Lav et screenshot


Svar #4
26. april 2018 af aa1199 (Slettet)

Det er vedhæftet

Vedhæftet fil:IMG_6430.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du har skrevet forskriften forkert. Den er   7,1+ 4,8.sin(0,51t -1,3)

Når du skriver  t/180*pi  i stedet for  t  så svarer det til at regne fra grader til radianer, men t er i radianer i forvejen


Svar #6
26. april 2018 af aa1199 (Slettet)

OK. hvad skal gøre så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2018 af mathon

                \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f(t)=7.1+4.8\sin(0.51t-1.3)=7.1+4.8\sin(0.51(t_o+\Delta t)-1.3)=7.1+4.8\sin(0.51t_o-1.3+0.51\Delta t)
\small \textup{hvor}
               \small 0\leq t\leq 24

               \small 0.51\Delta t=p\cdot 2\pi          \small \Delta t=p\cdot 12.32\; \; \; \; \; p\in\{0,1\}

               \small \Delta t=p\cdot \frac{2\pi}{0.51}

               \small \Delta t=p\cdot 12.32


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2018 af mathon

       \small f{\, }'(t)=4.8\cos(0.51t-1.3)\cdot 0.51

       \small f{\, }'(t)=2.448\cdot \cos(0.51t-1.3)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2018 af mathon

            \small \small f{\, }'(t)=0

            \small t=0.51\cdot \left( t_{o1} +\{0,1\}\cdot 12.32 \right )-1.3 =\tfrac{\pi }{2}

            \small t=\left\{\begin{matrix} 5.63\\17.95 \end{matrix}\right.

\small \textbf{{\color{Red} og}}
            \small t=0.51\cdot \left( t_{o2} +\{0,1\}\cdot 12.32 \right )-1.3 =\tfrac{3\pi }{2}

            \small t=\left\{\begin{matrix} 11.79\\24.11\textup{ som m\aa \ forkastes} \end{matrix}\right.

samlet:

            \small t=\left\{\begin{matrix} 5.63\\11.79 \\17.95 \end{matrix}\right.

Find nu lokalt max og lokalt min.


    


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2021 af bln91

svar 7. 

hvilken formlen bruger man der til at finder tid. hvor kan jeg finder den i formlen samling . 

hvad betyde p E[0,1]


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2021 af mathon

se grafen i 
                      https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1998013


Skriv et svar til: Eksam opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.