Kemi

Hvornår er ph (teoretisk) lig med fosforsyres pks1 og pks2?

30. april 2018 af sarahansen15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstår ikke rigtigt dette spørgsmål. Nogen der ved hvad svaret er? :-)

Hvornår er ph (teoretisk) lig med fosforsyres pks1 og pks2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2018 af Heptan

pKs1: Når [H3PO4] = [H2PO4-]

pKs2: Når [H2PO4-] = [HPO42-]

Det kommer  af definitionerne. Du kan sætte tal ind i pufferligningen for at forstå det bedre.


Svar #2
30. april 2018 af sarahansen15 (Slettet)

Hvis det er denne forme pufferligningl: pH = Pks + logB/S, hvilke tal skal jeg så indsætte? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2018 af janhaa

[B] = [S] => log([B]/[S]) = 0

pH = pKs


Svar #4
30. april 2018 af sarahansen15 (Slettet)

Er dette fordi mængden af basen og dens korresponderende syre er lige store, altså at forholdet er 1:1?

Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2018 af Heptan

Ja, og log(1) = 0


Skriv et svar til: Hvornår er ph (teoretisk) lig med fosforsyres pks1 og pks2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.