Matematik

muligheder?? jeg ik sikker på hvad det her er...

01. maj 2018 af bearbean - Niveau: 7. klasse

7.u har lavet et flag med 3 figurer. de skal farve flaget med 3 farver: rød, gul og grøn.

(1) hvor mange flag kan de lave hvis alle 3 farver skal bruges?

(2) hvor mange flag kan de lave hvis flaget må farves med 1, 2, eller 3 farver..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af StoreNord

(1)  Hvis første figur er rød er der to muligheder for anden figur.
       Hvis første figur er gul er der to muligheder for anden figur.
       Hvis første figur er grøn er der to muligheder for anden figur.

       Jeg går ud fra at flaget er hvidt med tre farvede figurer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2018 af AMelev

(1) Multiplikationsprincippet "Både-og" (Tælletræ)
Valg af 1. farve : Muligheder n1 = 3
Valg af 2. farve : Muligheder n2 = 2 (1 farve brugt)
Valg af 3. farve : Muligheder n3 = 1 (2 farver brugt)
Muligheder i alt: n1·n2·n3 = ...

(2) Igen multiplikationsprincippet
Valg af 1. farve : Muligheder n1 = 3
Valg af 2. farve : Muligheder n2 = 3
Valg af 3. farve : Muligheder n3 = 3
Muligheder i alt: n1·n2·n3 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2018 af SuneChr

(2)  Farvning med tre farver er allerede nævnt. Farvning med én farve
skulle næppe volde vanskeligheder.
Farvning med to farver:
Vi kigger på de tre muligheder, der er for at vælge to farver:
 (I)    X X
(II)    X X
(III)   X X
Lad os kigge på (I):
Vi la'r først X være single. Det kan den være på tre måder,
   dernæst
la'r vi X være single. Det kan den også være på tre måder.
(I) kan altså forekomme på seks måder.
(II) og (III) udføres på samme måde.
Tre figurer på flaget kan da, med to farver, farves på i alt 3·6 = 18 måder   


Skriv et svar til: muligheder?? jeg ik sikker på hvad det her er...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.