Matematik

Rekursiv formel

02. maj 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet opgaven. Jeg har forsøgt at løse opgaven, men når jeg så kommer til det punkt hvor jeg skal finde de næste klodser er det der hvor jeg går i stå? mine formler passer overhovedet ikke, jeg har brugt rekursiv formlen som i også kan se. Hvad gør jeg forkert hjælp mig så jeg kan udfylde de tomme pladser


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2018 af AMelev


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2018 af ringstedLC

1 + 2 = 3 ⇒ 1 + 3 = 4

2 + 3 = 5 ⇒ 2 + 5 = 9

3 + 4 = 7 ⇒ 3 + 7 = 16


Svar #3
02. maj 2018 af Aleynaa

#2

1 + 2 = 3 ⇒ 1 + 3 = 4

2 + 3 = 5 ⇒ 2 + 5 = 9

3 + 4 = 7 ⇒ 3 + 7 = 16

Det forstår jeg ikke helt? skal jeg ikke bruge en formel ? hvad vil nummer 5 så være?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2018 af AMelev

For det første er tilvæksten for mig at se 2 og ikke 3.

For det andet er 3·4 - 1 +3 = 12 - 1 + 3 =14 ikke 9, hvorimod 2·4 - 1 +2 = 9.

For det tredje er (n + 2)2 ikke (n +2) + (n + 2), som du skriver i teksten. I beregningen af F(n) skriver du det dog rigtigt som (n +2)·(n + 2).


Svar #5
02. maj 2018 af Aleynaa

Hvordan får du tilvæksten til at være 2? det forstår jeg ikke forskellen mellem 1 og 4 er da 3? osv?


Svar #6
02. maj 2018 af Aleynaa

Kan jeg bruge formlen som jeg har skrevet så? er totalt forvirret kan ikke se hvad jeg gøre forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2018 af AMelev

Ja, men tilvæksten fra 4 til 9 er ikke 3, vel. 
Det er tilvæksten i forskellene, der er den samme hele vejen.


Svar #8
02. maj 2018 af Aleynaa

Jeg tror jeg har gjort et eller andet forkert...  ja da den er da på 2 ! omg jeg tror jeg er ved at være træt. ja ok en lille fejl har indikeret i at jeg har fejlet hele vejen igennem...


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2018 af AMelev

#6 Jeg ved ikke, hvor du har den formel fra, men umiddelbart passer den ikke. F(1) er jo ikke 15 (9 + 6 =15, ikke 14).


Svar #10
02. maj 2018 af Aleynaa

Hvad for en formel skal jeg så bruge? :s 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2018 af StoreNord

F(n) = n + (n-1) + F(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. maj 2018 af AMelev

#0 Den formel, du bruger i starten er forkert, eller du bruger den ikke rigtigt.
Hvis tilvæksten i forskellene er k, er f(n) = 2·f(n - 1) - f(n - 2) + k.

Kan du ikke bare bruge den til at udfylde skemaet? Skal du bestemme en forskrift for f(n)?


Svar #13
02. maj 2018 af Aleynaa

Ja det skal jeg nemlig. Og det er der hvor problemet opstår.. 

 f(n) = 2·f(n - 1) - f(n - 2) + k.

er vi enig om at n er nummeret ? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. maj 2018 af AMelev

Ja. Og i dette eksempel er k = 2.

Hvad har I af materiale? Kan du evt. lægge det op som en pdf-fil. Jeg kan i denne sene aftenstund ikke lige komme på, hvad man kan gøre af smarte ting, for at komme fra rekursionsformlen til en formel for f. 


Svar #15
02. maj 2018 af Aleynaa

Her er opgaven. Faktisk meget simpel. Problemet opstår når jeg skal finde de andre antal af klodser. Og en af delopgaverne siger at jeg skal bestemme antallet af klodser i den 13 figur - men det er jo netop her hvor rekursiv formlen kommer ind? 


Svar #16
02. maj 2018 af Aleynaa

Hov her er opgaven


Svar #17
02. maj 2018 af Aleynaa

PS tallene udover 3 er skrevet forkert


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. maj 2018 af AMelev

Her står da ikke noget om, I skal bestemme f(n).
Og det var ikke opgaven, men undervisningsmaterialet, jeg efterlyste.


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. maj 2018 af StoreNord

Efter mine beregninger og iagttagelser er F(13) = 13² = 169.
Se Svar #11.


Svar #20
02. maj 2018 af Aleynaa

Så kan dette udregnes på en meget nem måde? da jeg ved tilvæksten er 2 så opløftet i 2 alle gange. Og derfor vil F(5) = 5=25 ? kan det virkelig være så simpel. Jeg forstår ikke formlen altså hvad skal jeg spotte ind af værdier i formlen? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.