Matematik

Hjælp hurtigst muligt!

08. maj 2018 af marielinge - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal aflevere her om et kvarter, men forstår ikke rigtig opgaven, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af AMelev

For sent, men alligevel, måske får du brug for det en anden gang.

f(x) = 0: Indsæt forskriften for f på venstre side, så har du en almindelig 2.gradligning, som du kan løse vha. løsningsformlen.

Monotoni: Grafen er en parabel. Benyt a-værdien til at afgøre, om grenene vender opad eller nedad.
Bestem toppunktets 1.koordinat og afgør ud fra parablen, om funktionen er voksende eller aftagende til venstre hhv. til højre for toppunktet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2018 af mathon

           \small T=\left ( \frac{-b}{2a},? \right )=(1,?)

           \small f{\, }'(x)=4(x-1)    

\small \textbf{Monotoni:}

         \small \textup{fortegnsvariation} 
         \small \textup{for }f{\, }'(x):                  -            0               +
                            ___________1 ___________
         \small \textup{monotoni}                       glo. min
         \small \textup{for }f(x):         aftagende             voksende
                                      


Skriv et svar til: Hjælp hurtigst muligt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.