Kemi

Kemi opgave

13. maj 2018 af Asmaa12 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej er der nogle som kan hjælpe mig med den her opgave. Ved slet ikke hvad det er jeg skal gøre, gerne uddyb med forklaringer.
Fra tabel 4 AgCl K0=1,78*10^-10 M^2
På forhånd tak.

Vedhæftet fil: image.jpeg

Svar #1
13. maj 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Please er der nogle som kan hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2018 af TheElectronMover

Okay, vi ved fra tabel 4, at sølv(I)chlorid har et opløselighedsprodukt lig: \small 1,78\cdot 10^{-10}\ \text{M}^{2}.

For at finde stofmængdekoncentrationen ved ligevægt udnyttes formlen: \small K_{0}(\text{AgCl}) = [\text{Ag}^+] \cdot [\text{Cl}^-], hvor \small [\text{Ag}^+] og \small [\text{Cl}^-] er ukendte, altså \small x:

\small 1,78\cdot 10^{-10}\ \text{M}^{2} = x \cdot x

Dog er stofmængdekoncentrationen kvadreret, derfor bruges kvadratrod på begge sider af lighedstegnet for at få stofmængdenkoncentrationen på normalvis:

\small \sqrt{1,78\cdot10^{-10}\ \text{M}^2} = \sqrt{x^2} \ \rightarrow \ x=0,0000133\ \text{M}

Med dette kan opløseligheden i gram pr. liter udregnes. Vi ved, at stofmængdekoncentrationen, \small \text{M}, ganget med molarmassen,  \small c(\text{AgCl})=142,35 \frac{\text{g}}{\text{mol}} (også fra Basiskemi B), giver os denne værdi.

\small \frac{\text{mol}}{\text{L}} \cdot \frac{\text{g}}{\text{mol}} = \frac{\text{g}}{\text{L}}

\small 0,0000133\ \text{M}\ \cdot 142,35 \frac{\text{g}}{\text{mol}}=\underline{\underline{0,00189\ \text{g pr. L}}}

Siden 100 mL er en tiendedel af 1 L, skal kommaet rykket en gang mod venstre altså fås:

\small \underline{\underline{0,000189\ \text{g pr. 100 mL}}}

Håber det hjalp! :)


Svar #3
15. maj 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Hej igen vil bare sige tusind tak!! og beklager det sene svar. Tror jeg har forståt det, udfra det du har skrevet. ;)

Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.