Kemi

Syre og baser

14. maj 2018 af Hyllerdrengen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg frem til hvor meget af syren er henholdsvist bareform og syreform??

Hvilke formler skal jeg bruge?? Jeg kender pH og koncentration og pK

pK = 1,67

Koncentration = 6,45 nM

pH = 2,190


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2018 af mathon

         \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2018 af mathon

         \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )                \small \alpha \textup{ er ioniseringsgraden.}

         \small \frac{\alpha }{1-\alpha }=10^{pH-pK_s}

         \small \alpha =\frac{10^{pH-pK_s}}{1+10^{pH-pK_s}}=\frac{1}{1+10^{pK_s-pH}}

         \small [B]=\alpha\cdot \frac{n}{V}=\alpha \cdot c_s

         \small [S]=\left (1-\alpha \right )\cdot \frac{n}{V}=\left (1-\alpha \right )\cdot c_s


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2018 af mathon

Dine opgivne størrelser passer ikke sammen.

Koncentration = 6,45 nM ???

\small [H_3O^+]\textup{ hidr\o rende fra vand er }10^{-7}\; M


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2018 af mathon

\small c_s=8.4\; mM

         \small \small \alpha =\frac{1}{1+10^{pK_s-pH}}=\frac{1}{1+10^{1.67-2.19}}=0.768

         \small \small \small [B]=0.768 \cdot c_s=0.768 \cdot \left (8.4\; mM \right )=6.45\; mM
         \small [S]=(1-0.768) \cdot c_s=0.232\cdot \left ( 8.4\; mM \right )=1.95\; mM

       


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2018 af mathon

detaljer:
                   \small \frac{\left [H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [H_3O^+ \right ]}=K_s

                   \small \frac{\left ( 10^{-2.19} \right )^2}{c_s-10^{-2.19}}=10^{-1.67}

                   \small c_s=8.4\; mM


Skriv et svar til: Syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.