Matematik

Integration ved substitution

18. maj 2018 af hxhxhxhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er kommet så langt i min integration ved substitution, men sidder fast i at jeg ikke kan reducere det sidste udtryk ned, så jeg kan sætte udtrykket for t ind


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2018 af Drunkmunky (Slettet)

Du har lavet en fejl da du differentierede x3+5. Den afledte er 3x2. Så dt/dx=3x2, hvilket vi kan omskrive til dt/3=x2dx. Så integralet bliver

\int\frac{x^{2}}{x^{3}+5}\text{d}x=\int\frac{1}{t}\frac{dt}{3}=\frac{1}{3}\int\frac{1}{t}\text{d}t

som du så bør kunne løse derfra.


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.