Matematik

bestemmelse af bredde og rumfang

19. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

hej alle 

nogen der kan hjælpe med den her? 


Svar #1
19. maj 2018 af Mathian

Det ville være dejligt med en forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2018 af mathon

a)

\small \textup{f differentieres:}
                                     \small f{\, }'(x)=-0.4x+2
\small \small \textup{maksimum kr\ae ver:}
                                     \small f{\, }'(x)=0=-0.4x+2

                                                    \small x=\tfrac{2}{0.4}=5

\small \textup{Karaflens \textbf{maksimalbredde} er derfor \textbf{5} cm.}

\small \textup{Denne kunne ogs\aa \ v\ae re fundet ved at beregne toppunktets f\o rstekoordinat:}

                                     \small \left (x_T=\tfrac{-b}{2a}=\tfrac{-2}{2\cdot (-0.2)}=\tfrac{-2}{-0.4}=5 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2018 af mathon

b)

\small \textup{\textbf{Volumen} udtrykt ved v\ae skeh\o jden \textbf{h}:}

                                     \small \small \small V(h)=\pi \cdot \int_{0}^{h}\left (f(x) \right )^2\,\mathrm{d} x

                                     \small \small V=\pi \cdot \int_{0}^{h}\left( -0.2x^2+2x+2.5 \right )^2\mathrm{d} x

                                     \small V=\pi \cdot \int_{0}^{h}\left( 0.04x^4-0.8x^3+3x^2+10x+6.25 \right )\mathrm{d} x

                                     \small V=\pi \cdot \left [0.008x^5-0.2x^4+x^3+5x^2+6.25x \right ]_{0}^{h}

                                     \small V=\pi \cdot \left (0.008\cdot h^5-0.2\cdot h^4+h^3+5\cdot h^2+6.25\cdot h \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2018 af mathon

                                    \small 500=\pi \cdot \int_{0}^{h}\left (f(x) \right )^2\,\mathrm{d} x

                                    Define f(x)=-0.2x^2+2x+25

                                    solve(500=π·∫(f(x)^2,x,0,h),h)

                                    


Svar #6
19. maj 2018 af Mathian

Mange tak for hjælpen, det hjalp meget :) 


Svar #7
19. maj 2018 af Mathian

Men har svært ved at se sammenhængen mellem toppunktet og bredden? 


Svar #8
19. maj 2018 af Mathian

Det måske det som forvirrede mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2018 af mathon

\small \textbf{BEM\AE RK:}
\small \textup{Det r\o de kurvestykke er en gren"nedad"vendende parabel, n\aa r det - som i teksten - bem\ae rkes, at koordinatsystemet}
\small \textup{ er drejet 90}\degree\textup{ i positiv oml\o bsretning/modsat uret.} 
\small \textup{Derved bliver toppunktets x-v\ae rdi stedet for den maksimale kolbebredde.}


Svar #10
19. maj 2018 af Mathian

Sådan, tak!


Skriv et svar til: bestemmelse af bredde og rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.