Matematik

Matematik Hjælp!

19. maj 2018 af kgsklo - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Nogen som kan hjælpe mig med den her opgave. Sidder lidt fast, da jeg ikke rigtig kan komme i tanke om nogle?
Opgaven er vedhæftet:

Tak på forhånd :)
Vedhæftet fil: IMG_2880.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2018 af fosfor (Slettet)

Hvis  an = log(n)  så bliver |an+1 - an|  vilkårligt lille, men når m→∞  så går |am - an| til ∞, uanset hvor stor n er.


Svar #2
19. maj 2018 af kgsklo

Hvorfor bliver |an+1-an| vilkårlig lille, og kan du uddybe hvorfor |am-an| går til uendelig når m går til uendelig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2018 af fosfor (Slettet)

Hvorfor bliver Ian+1-anI vilkårlig lille
  - Tegn grafen for log(x), og indse det. Du kan bevise det ved hjælp af
     1. grads-taylor-polynomiet med restled for log(x) med udviklingspunkt n.

Da log er voksende, så haves for stort nok m
  |am - an| = log(m) - log(n)
Tag  limm→∞  på begge sider.


Svar #4
19. maj 2018 af kgsklo

Jeg er ret sikker på, at de kræver man beviser det ved hjælp af epsilondefinitionen, hvilket også er givet i opgavebeskrivelsen.
Jeg kan meget hurtigt overbevise mig selv om, at log(x) er "rigtig", men er stadig i tvivl om, hvordan man kan bruge to givne epsilon-definitioner fra mit vedhæftede billede til at vise det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2018 af fosfor (Slettet)

     |an - an+1| = |log(n+1) - log(n)| = log((n+1)/n) = log(1 + n-1
som kovergerer mod 0 når n går mod uendelig, dvs. ∀ε>0, ∃N, log(1 + n-1) < ε   for alle n >= N. 

Så mangler du bare at vise at an ikke er cauchy


Skriv et svar til: Matematik Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.