Matematik

Differentiere?

21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan differentieres det, der står i nævneren?

Tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vha. kædereglen
  \frac{d}{dx}f(g(x))=f'(g(x))g'(x)

hvor f er kvadratroden, og g er polynomiet under rodtegnet.

Hvis du vil bestemme integralet skal du dog kun differentiere den indre funktion, da det kommer til at passe med den polynomielle faktor i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2018 af SuneChr

Benyt substitutionen
u = x3 + 2x + 4
og
du = (3x2 + 2)dx
Så vi får                   \int_{0^{3}+2\cdot 0+4}^{2^{3}+2\cdot 2+4}\frac{1}{\sqrt{u}}\, \textup{d}u


Skriv et svar til: Differentiere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.