Matematik

Lån

24. maj 2018 af LePede (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne opgave jeg har problemer med.

Den 1. januar 2014 købte Ole et sommerhus til 980.000kr.- den andel af sommhusets pris, der måtte belånes med et kreditsforeningslån var 60%. Ole havde selv en opsaring på 40.000kr.- til udbeatling og skulle derfor finansiere resten af prisen med en banklån.

Ole vælger, at kreditforeningslånet skal være afdragsfrit, og at banklånet skal betals tilbage med månedlige ydelser over 10 år. Renten på banklnet er 0,33% pr. måned, og renten på kredidforneingslånet er 0,17% pr. måned.

A)

Bestem størrelsen på banklånet.

B)

Bestem den mpnedlige ydelse på banklånet

C)

Går rde for, at restglden på banklånet den 1. januar 2017 er 260.588,79kr.-

D)

bestem den samlede månedelige ydelse på det afdragsfrie kredtitforeningslån og bankkån.

Reglerne for hvor stor en andel af værdien af et sommerhus, der må belånes ved kredittforeningslån, ændres fra 60% til 75% af husets værdi. Huset bliver den 1. januar 2017 vurderet til en værdi på 1,2 mio. kr. Ole overvejer derofr at omlægge lånene til et nyt kreditforeningslån.

E)

Undersøg, om et nyt kreditforeningslån kan dække gælden på de gamle lån den 1. januar 2017

F)

Gør rede for, at den månedlige ydelse på det nye kreditforeningslån er 3153,55 kr.- når lånet skal betales tilbage over 30 år, og renten er 0,17% pr. måned

Mange Tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2018 af mathon

A)
            \textup{L\aa n}_{\mathrm{bank}}=980'000\cdot(1- 0.6)-40'000


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2018 af mathon

B)
            y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

            y=\frac{352'000\cdot 0.0033}{1-1.0033^{-120}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2018 af mathon

C)
         G_{rest}=G\cdot (1+r)^p-y\cdot \frac{(1+r)^p-1}{r}

         G_{rest}=352'000\cdot 1.0033^{36}-3557.14\cdot \frac{1.0033^{36}-1}{0.0033}=260'588.75


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2018 af mathon

D)

         y_{samlet}=3557.14+980'000\cdot 0.60\cdot 0.0033=4'556.74


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2018 af mathon

E)
       \textup{Samlet g\ae ld 1. januar 2017:}    260'588.75+980'000\cdot 0.60=848'588,75

       \textup{Nye kreditforeningsl\aa n:}            1.2\cdot 10^6\cdot 0.75=900'000


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. maj 2018 af mathon

F)
            y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

            y=\frac{848'588.75\cdot 0.0017}{1-1.0017^{-360}}=3'153.55


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2018 af erns

Hey LaPede
Har du stadig hele denne opgave liggende?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2019 af Anna658 (Slettet)

#6

F)
            y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

            y=\frac{848'588.75\cdot 0.0017}{1-1.0017^{-360}}=3'153.55

Hvorfor bruger man 848.588,75? når det nye foreningslån er 900.000,00 kr.?


Skriv et svar til: Lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.