Matematik

Hvad har jeg gjort galt?

05. januar 2019 af Gymsv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har brug for hjælp til opgave f. Mit resultat giver nemlig ikke det der står i opgaven det burde give

Håber meget nogen kan hjælpe

god dag

Vedhæftet fil: De 60.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2019 af StoreNord

I sidste linje har du 2 steder pludselig tallet 0,0017 i stedet for 0,0033.

En anden ting, er at parentesen i nævneren kunne reduceres.


Svar #2
05. januar 2019 af Gymsv (Slettet)

Hov undskyld det var en fejl. Der skulle stå 0,0017 gennem hele opgaven. men det bliver vel stadig et forkert resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2019 af ringstedLC

Han skal kun låne det som han skylder.

Tag et billede af din opgave og et billede af dine udregninger. Det er så bøvlet at skulle downloade jeres opgaver.


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. januar 2019 af AMelev

Du har egentlig ikke gjort noget galt (bortset fra det, der er påget i #1 og en lille ting mere)

Det, der giver forskellen er, at du låner helt til tops (900000 kr.), mens opgavestilleren har kalkuleret med kun at låne så meget (848588.8 kr), at den gamle gæld kan dækkes.
Hvad Ole faktisk gør, fremgår ikke af opgaveteksten, så I må spørge ham, hvem af jer der har ret :).

Den lille ting: Du må ikke bare klistre enheder fx kr. på den ene side i en ligning.
Eks. 3557,14+588000·0,0017=4556,74 kr. 
Enten skal du have kr. med på begge sider eller undlade enhed og så konkludere med enhed.
 3557,14 kr+588000 kr·0,0017=4556,74 kr. eller
3557,14+588000·0,0017=4556,74, dvs. at den samlede restgæld .... var 4556,74 kr.

Og så et gort råd: Hold en opgave i samme tråd, ellers bliver det for rodet at følge med i. Hvis du havde gjort det, havde du måske selv opdaget, hvor problemet lå, jf https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1872402 #4.


Svar #5
05. januar 2019 af Gymsv (Slettet)

Ejj tusind tak! du besvarer virkelig spørgsmål godt!


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. januar 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llrclrcrc} \\ a)&\textup{kreditforeningsl\aa n:}&&&980000\cdot 0.60&&&=&588000\\ &\textup{bankl\aa n:}&&&980000\cdot 0.40-40000&&&=&352000\\\\ b)&\textup{m\aa nedlig ydelse bankl\aa n:}&y&=&\frac{352000\cdot 0.0033}{1-1.0033^{-120}}&&&=&3557.14\\\\ c)&\textup{rest\ae ld 1. jan 2017:}&352000\cdot 1.0033^{36}-3557.14\cdot \frac{1.0033^{36}-1}{0.0033}&&&&&=&260588.79\\\\ d)&\textup{samlet m\aa nedlig ydelse:}&3557.14+588000\cdot 0.0017&&&&&=&4556.74 \end{array}

\small \begin{array}{llrclrcrc} \\ e)&\textup{restg\ae ld p\aa \ kreditforeningsl\aa n 01-01-2017:}&&&&&&\textup{kr}&588.000.00\\ &\textup{restg\ae ld p\aa \ bankl\aa n 01-01-2017:}&&& &&&\textup{kr}& \underline{260.588,79}\\ &\textup{samlet restg\ae ld 01-01-2017:}&&& &&&\textup{kr}&848.588,79\\\\ &\textup{sommerhusets v\ae rdi 01-01-2017: }&&& &&&\textup{kr}&1.200.000,00\\\\ &\textup{ny maksimal kreditforeningsl\aa nsmulighed:}&1.200.000,00\cdot 0{,}75&&&&&\textup{kr}&900.000,00 \end{array}

\small \begin{array}{llrclrcrc} \\ f)&\textup{ved konvertering af samlet restg\ae ld }\\&\textup{til et nyt kreditforeningsl\aa n 01-01-2017 bliver ydelsen:}&\frac{848.588,79\cdot 0{,}0017}{1-1{,}0017^{-360}}&&&\textup{kr}&3.153{,}55 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2019 af mathon

Ved evt konvertering til et nyt lån med hovedstol 900.000 kr pr 1/1-2017
bliver ydelsen:
                            \small \frac{9\cdot 10^5\cdot 0.0017}{1-1.0017^{-360}}=3.344{,}61
hvilket så ikke kan være tilfældet, når ydelsen skal blive 3.153,55 kr. 

"Hvad fiktive Ole ville have valgt" er uden betydning, da ydelsen skal blive 3.153,55 kr., hvilket kun er muligt
ved konvertering af restgælden.


Skriv et svar til: Hvad har jeg gjort galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.