Matematik

Eksponentielle funktion

24. maj 2018 af Korijac55 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Har brug for lidt hjælp :-S

Hvordan kan man sammenligne kort eksponentielle funktion og renteformelen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2018 af literallymel (Slettet)

Renteformlen kan i en eksponentiel funktion vise hvor meget fremskrivningsfaktoren (altså a) vokser eller aftager med. 

Hvis vi nu siger, at a er lig med 1,26 og du så skal finde ud af hvad den procentvise stigning er, så tager du fat i renteformlen r+1. Vi ved at a=r+1 , og så gælder det jo bare om at isolere r , så der kommer til at stå r=a-1. Det vil altså sige,
r=1,26-1
r=0,26
Den stiger altså med 26%.


Man kan også sige, at vores er a er lig med 0,89. Man tager sådan set bare fat i den samme formel r=a-1. Så derfor,
r=0,89-1
r=-11
Så funktionen aftager med 11% (-11%)

Jeg håber det gav mening, ellers må jeg prøve at omformulere det :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2018 af mathon

Hvordan kan man kort sammenligne eksponentiel funktion og renteformel?
se
        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1833347 #9
       


Svar #3
26. maj 2018 af Korijac55 (Slettet)

Tuuuuusin tak for 
hjælpen

Det var en stor hjælp


Skriv et svar til: Eksponentielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.