Matematik

Differentiere

24. maj 2018 af Kbrondby - Niveau: A-niveau

Hej, 

jeg skal diff. f(x) = (2x+1)*ln(x) og diff. efter produktreglen: 

f'(x) = 2*1*ln(x)+1/x*(2x+1)

f'(x) 2*ln(x)+1/x*(2x+1)

En som kan huske regnereglerne for sidste led "1/x*(2x+1)"?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

1/x·(2x+1) = x-1·(2x+1) = 2x1-1+1x-1 = 2x0 + x-1 = 2 + x-1

Eller divider ind i parentesen:
1/x·(2x+1) = 2x/x + 1/x = 2 + x-1


Svar #2
24. maj 2018 af Kbrondby

Den sidste udgave du har skrevet er nemmere at forstå. Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2018 af mathon

     \small \small f{\, }'(x)=2\cdot \ln(x)+(2x+1)\cdot \tfrac{1}{x}=      

                     \small 2 \ln(x)+2+ \tfrac{1}{x}=

                     \small 2 \left (\ln(x)+1 \right )+ \tfrac{1}{x}


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.