Kemi

Beregn stofmængdekoncentrationen

27. maj 2018 af ChristineXenia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

jeg er blevet stille følgende opgave:

"Omregn koncentrationerne til stofmængdekoncentrationer"

og har fået udleveret følgende oplysninger:

"Der skal vha. finpipette og en række 25 mL-målekolber fremstilles standardopløsninger med koncentrationerne:

4 mg/L, 8 mg/L, 12 mg/L, 16 mg/L, 20 mg/L"

Jeg har desuden fået givet farvestoffet Azorubin, hvor jeg har beregnet molarmassen til 504,436 g/mol.

Indtil videre har jeg benyttet mig af formlen n=m/M til at beregne stofmængden ved de forskellige koncentrationer, hvorefter jeg har brugt formlen c=n/V til at beregne stofmængdekoncentrationen.

Jeg bliver dog i tvivl, da jeg får meget små tal...

Ved 4 mg/L ser mine udregninger sådan ud:

n=m/M: n=0.004g/504,439 g/mol = 7,9*10-6 mol (resultatet er afrundet her for nemheds skyld)

c=n/V : c=7,9*10-6 mol/1 L = 7,9*10-6 mol mol/L

Kan det passe eller gør jeg noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det ser da rigtigt ud.

Man plejer at bruge enheden M (læses: "molær") i stedet for mol/L.


Skriv et svar til: Beregn stofmængdekoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.