Matematik

indkøb

29. maj 2018 af laila2289 - Niveau: 8. klasse

hej

jeg har  lige nogen  spørgsmål 

 spørgsmål nr 1

Hvor meget koster 8 bistader?

Mit svar: 495*8 = 3690 kr.

spørgsmål nr 2

Beregn prisen for materialer og foder til et bistade?
Mit svar: Bistade - 495 kr

Plusser alle matrialerne sammen - 171 kr.

Foder - 120 kr.

495 + 171 +b 120 = 786 kr.

spørgsmål nr 3

Hvor stor er den samlede pris uden moms for 8 bistader med materialer og foder?

mit svar: Bistade - 495*8 = 3960

Matrialer - 171*8= 1368kr

foder - 120'*8 = 960

I alt - 6288 kr 

Jeg kan ikke finde ud af at regne momsen ud:

momsen er 25%

spørgsmål nr 4

Hvor stort et beløb skal en biarvler i alt betale for de 8 bistader med materialer og foder?

OG


forretningen tilbyder en samlet pris på 8 000 kr.

spørgsmål nr 5

Hvor meget vil biarvleren få i rabat?

Håber i kan rette på mine fejl og hjælpe i de to sidste  opgaver :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af ringstedLC

Først og fremmest: Det er fint, at du kommer med dine udregninger, så vi kan se, hvad du har lavet.

MEN husk lige at vedhæfte opgaven næste gang.

Jeg antager, at det er denne opgave:

Prislisten oplyser, at et færdigt bistade koster 495 kr. Derfor er ?1 rigtig.

?2: Men så misforstår du. Materialerne er en gør-det-selv pakke til det samme stade. Tip: Den bør være billigere end det færdige bistade. Husk at gange antal med kg-/stk.-priser inden du lægger sammen. Skriv mellemregningerne op.

?3: Adder ?2 med prisen for 15 kg foder. Gang denne sum med 8.

?4: Moms 25%.

?2+\frac{?2\cdot 25}{100}=\;?\;kr.

?5: Tilbud 8000,- :

Rabat\;i\;\%=\frac{(?4-8000)\cdot 100}{?4}\%=\;?\%


Skriv et svar til: indkøb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.