Matematik

Procentudregning, der vil noget!

10. juni 2018 af NielsThoegersen - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgavebeskrivelse samt følgende spørgsmål:

"450 fiskere starter i 15 fiskerklubber. I hver fiskerklub bliver der kronet én overfisker. Efter et år skifter 100 fiskere klub. Hvor stor chance er der for, at hver overfisker skifter klub?"

Jeg har absolut ingen anelse om, hvordan jeg udregner den. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2018 af Anders521

...Er der yderlige information til opgaven?


Svar #2
10. juni 2018 af NielsThoegersen

Umiddelbart ikke, nej, hvad tænker du, at der mangler?


Svar #3
10. juni 2018 af NielsThoegersen

Altså det er tilfældigt, hvilke fiskere som der skifter klub – samtidig er der ca. lige mange fiskere i hver klub, hvis dette har en indvirkning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2018 af StoreNord

Sandsynligheden for at en fisker skifter klub må vel være
                                                                    \frac{100}{450}

Sandsynligheden for at han er overfisker (eller at han gør det) er
                                                               \frac{1}{15}\cdot\frac{100}{450}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2018 af Bibo53

(100/450)^15


Svar #6
10. juni 2018 af NielsThoegersen

Der er lidt forskel på jeres svar, #4 og #5 ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2018 af Bibo53

Hvis der er tale om uafhængige hændelser, skal man så ikke gange sandsynlighederne for hver hændelse? Jeg er ikke helt sikker på, at mit svar er det rigtige, men jeg synes ikke #4 ser rigtigt ud. Det kan være, at der er andre, der har en bedre forklaring?


Skriv et svar til: Procentudregning, der vil noget!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.