Matematik

Hvilken x-værdi for at ramme (5,14)

12. juni 2018 af benj232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave der lyder:  "Du beslutter at gøre et vovet forsøg på at afslutte dysten med et klassisk headshot. Lrrrs hoved befinder sig i punktet (5,14). Ved hvilken x-værdi skal du slippe bomben for at ramme hans hoved?

Tror det har noget at gøre med diffrentialkvotient mby


Svar #1
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Vi har også ligningen f(x)= x^2-2x som er den graf vores rumskib følger


Svar #2
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

og linjen bomben følger ret altså: y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2018 af PeterValberg

Jeg tænker, at da det har noget med den anden opgave at gøre,
så handler det om at finde røringspunktet for den tangent, der går
gennem punktet (5,14).... eller rettere x-koordinaten til det røringspunkt.

Tangentligningen "siger":

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

og da du kender et punkt (5,14), der skal ligge på denne tangent,
kan det vel indsættes, hvorefter x0 kan bestemmes, - tænker jeg.
Du har således:

14=f'(x_0)(5-x_0)+f(x_0)

14=(2x_0-2)(5-x_0)+(x_0^2-2x_0)

løs ligningen for x0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Skal jeg reducere det eller hvad mener du


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2018 af PeterValberg

det giver en andengradsligning, hvortil der er to løsninger,
men jeg tænker, at du kan forkaste den ene løsning, da
der må være noget med den retning "rumskibet" bevæger sig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2018 af PeterValberg

#4 Ja da, eller rettere: du skal løse ligningen mht. x0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Forstår ikke rigtig hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2018 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. juni 2018 af PeterValberg

Du ganger parenteserne ud og reducer ligningen,
derefter løser du den fremkomne andengradsligning
(der har løsningerne x = 4 eller x = 6)
Hvilken af de løsninger, der er den rigtige, afhænger
vel af, hvilken retning "rumskibet" kommer fra :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Okay godt tak, forstod bare ikke helt om jeg skulle reducere eller ej. Men hvordan skal jeg så vide hvilken retning det er kommet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. juni 2018 af PeterValberg

Jeg antager da, at grafen for f viser "rumskibets" bane (?)... Så fremgår det vel af opgaven, hvilken retning, den kommer fra, ellers må du vel antage, at den kommer fra venstre...
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Tror også den kommer fra venstre og kan du vise hvordan du har reduceret da jeg tror jeg har gjort det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. juni 2018 af PeterValberg

Se vedhæftede foto
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG_20180612_153247.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. juni 2018 af PeterValberg

Andengradsligningen skal selvfølgelig løses for at finde værdien/værdierne for x0.
Se vedhæftede foto
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG_20180612_153736.jpg

Svar #15
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Mange tak, så x0=4?


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. juni 2018 af PeterValberg

Hvis dit "rumskib" kommer fra venstre, så ja
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #17
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. juni 2018 af PeterValberg

Det var da så lidt, - en morsom opgave...
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvilken x-værdi for at ramme (5,14)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.